Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Chilli Ancho (suszone) 25g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    Arriba

4,40 zł

Opis produktu

Chilli Ancho to ususzona papryka Poblano, uprawiana w stanie Puebla w Meksyku. Nazwa papryki w języku hiszpańskim oznacza "szeroki" i jest nawiązaniem do jej kształtu. Charakteryzuje się smakiem suszonych owoców, kawy i tabaki. Papryka po namoczeniu przyjmuje kolor ceglasto-czerwony. W postaci świeżej  ma kolor ciemnozielony i osiąga rozmiar 8-10 cm. Inną suszoną odmianą Poblano jest chilli Mulatto, które po namoczeniu nie zmienia swojego koloru.

Chilli Ancho jest jednym ze składników wielu tradycyjnych potraw meksykańskich np. sosu mole poblano. Można ją stosować do zup, sosów, gulaszy.

Skład: 100% suszone papryki Ancho

Waga: 25g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Mata Bambusowa do Sushi  (Maki-Su Sushi Mat) | Makisu

Mata Bambusowa do Sushi (Maki-Su Sushi Mat) | Makisu

Profesjonalna mata bambusowa do sushi, o wymiarach 27x27cm.

 Ciecierzyca (Chick Peas) 500g TRS

Ciecierzyca (Chick Peas) 500g TRS

Ciecierzyca (groch włoski) to produkt znany na całym świecie jako składnik kuchni arabskiej wykorzystywany do przyrządzenia humusu i słynnych falafeli. Jednak o czym należy pamiętać, ciecierzyca ma znacznie szersze zastosowanie! Także w kuchni hiszpańskiej! Świetnie komponuje się m.in. z wytrawnymi czarnymi oliwkami, ostrą i wędzoną papryką pimiento oraz pachnącym chorizo. Świetnie sprawdza się zarówno jako baza dla dań podawanych na ciepło, jak i składnik pysznych sałatek.

 Fasola Czarna Cała 560g La Sierra

Fasola Czarna Cała 560g La Sierra

W naturalnej zalewie, dzięki pasteryzacji nie zawiera konserwantów.

 Quinoa mieszana 1000g (Quinoa Mixed 1000g)

Quinoa mieszana 1000g (Quinoa Mixed 1000g)

Quinoa mieszana – piękno Peru na talerzu, świetny składnik zarówno kuchni gorącej, jak i zimnej


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store