Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Papryka Mielona Wędzona Ostra | Lata Picante Pimentón Ahumado 160g La Chinata

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

25,00 zł

Opis produktu

Wędzona papryka mielona marki La Chinata (Lata Picante Pimentón Ahumado) to wyjątkowej jakości przyprawa pochodząca z hiszpańskiego regionu Extremadura.

Papryka swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięcza niezmiennemu od kilkuset lat tradycyjnemu sposobowi suszenia w dymie z drewna dębu liberyjskiego.

Papryka wędzona należy do przypraw wpływających na poprawę apetytu poprzez pobudzenie wydzielania soku żołądkowego. Co więcej wykazuje ona także właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne. Jest bogata w witaminę C, witaminę B oraz beta-karoten i olejki eteryczne. 

Zastosowanie: Przyprawa doskonale sprawdza się jako dodatek do sosów, zup, potraw mięsnych. Niezastąpiona w procesie marynowania (mięs, ryb, drobiu). Papryka wędzona znalazła szerokie zastsowanie w procesie produkcji wędlin (Hiszpanie używają jej tradycyjnie do doprawienia kiełbasy Chorizo).

Sposób użycia: Papryka wędzona swój unikatowy smak uwalnia pod wpływem temperatury, dlatego należy dodawać ją w trakcie gotowania, a nie do gotowej już potrawy. Mając na uwadze fakt, iż intensywny smak papryki wędzonej wzmocni się w trakcie gotowania należy używać jej z umiarem, dodając w razie potrzeby.

Wędzona papryka La Chinata występuje także w odmianach: słodkiej i półsłodkiej.

Skład: 100% Papryka Wędzona Mielona Ostra

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Waga: 160g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Mieszanka Przypraw Tandoori Masala (Tandoori Masala Powder) 100g TRS

Mieszanka Przypraw Tandoori Masala (Tandoori Masala Powder) 100g TRS

Mieszanka przypraw do pieczenia i grillowania mięs

 Oliwki czarne hiszpańskie bez pestki 935g

Oliwki czarne hiszpańskie bez pestki 935g

Uniwersalne oliwki czarne bez pestki, doskonałe do marynowania i gotowania.

 Szafran Imertyński 20g

Szafran Imertyński 20g

Szafran imerytyński to zmielone kwiaty aksamitki. Szafran imertyński pełni rolę naturalnego barwnika, w krajach Kaukazu używany zarówno do potraw mięsnych, rybnych, jak i warzywnych.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store