Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Czarny Ocet Ryżowy | Chinkiang 550ml

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

9,90 zł

Opis produktu

Oryginalny czarny ocet ryżowy Zhènjiāng xiāngcǜ (镇江香醋) CHINKIANG pochodzący z miasta Zhenjiang w prowincji Jiangsu w Chinach  .

Czarny ocet ryżowy uchodzi za najsmaczniejszy i jeden z najwyżej cenionych chińskich octów. Jego smak porównywany jest najczęściej do najwyższej jakości octów balsamicznych.

Podstawą produkcji czarnego octu ryżowego jest fermetowany ryż kleisty, który już po fermentacji podlega długiemu procesowi starzenia. To właśnie ten proces nadaje mu niemalże czarny kolor oraz niezwykle bogaty, lekko słodkawy i "dymny" posmak.

Ocet CHINKIANG stanowi nie tylko znakomity dodatek do azjatyckich sosów i marynat, ale także może zostać zastosowany jako ciekawy zamiennik dla octu balsamicznego.

W kuchni chińskiej czarny ocet ryżowy używany jest głównie jako dodatek do sosów, marynat, zuł oraz dań duszonych. 

Skład: woda, ryż kleisty, otręby pszenne, cukier, sól, sorbinian potasu

Kraj pochodzenia: Chiny
Pojemność: 550ml

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos Sojowy Ciemny 1l Kikkoman [Idealny do Sushi]

Sos Sojowy Ciemny 1l Kikkoman [Idealny do Sushi]

Sos sojowy ciemny ? Kikkoman, 1 l.

 Galangal korzeń świeży 50g

Galangal korzeń świeży 50g

Niezbędny składnik do tajskiej zupy Tom Kha

 Koreańska Pasta do Zupy (Spice Paste for Korean Kimchi Soup) | Kimchi Jigae 50g AHG

Koreańska Pasta do Zupy (Spice Paste for Korean Kimchi Soup) | Kimchi Jigae 50g AHG

Pasta do koreańskiej zupy z Kimchi tzw. Kimchi Jigae.

 Makaron Ryżowy 10mm 400g

Makaron Ryżowy 10mm 400g

Tajski szeroki makaron ryżowy do Pad See Ew


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store