skład
serca karczocha, woda, sól, kwas cytrynowy.
Dostępność:
2-3 dni
Producent:
Hiszpańskie serca z karczocha (Corazones de Alcachofa) w lekkiej zalewie solankowej.
Karczoch to jadalny kwiatostan, ceniony nie tylko ze względu na pyszne, delikatne serce, ale także ze względu na wyjątkowe wartości odżywcze. Zawiera:
- cynarynę - związek działający ochronnie na wątrobę i drogi żółciowe (powoduje wzrost produkcji żółci i obniżenie poziomu cholesterolu), wspomagający odchudzanie i normalizujący pracę jelit,
- inulinę - związek wskazany dla cukrzyków (stabilizuje wchłanianie cukrów), posiadający właściwości podobne do błonnika (pęcznieje w przewodzie pokarmowym, dzięki czemu zapewnia uczucie sytości i wspomaga odchudzanie),
- niacynę
- witaminy C oraz K.
Karczochy znalazły szerokie zastosowanie w kuchni śródziemnomorskiej (w tym hiszpańskiej). Serca karczocha w zalewie to produkt gotowy do spożycia. Idealnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do sałatek, jak i antipasti.
Produkt niskokaloryczny, bogaty w błonnik i beztłuszczowy.
serca karczocha, woda, sól, kwas cytrynowy.
Hiszpania
350g
przed otwarciem przechowuj w suchym i ciemnym miejscu, po otwarciu przechowuj w lodówce