Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Tajska Kolendra Świeża 50g

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

5,30 zł

Opis produktu

Świeża tajska kolendra jest o wiele bardziej aromatyczna od tej hodowanej w Polsce i co najważniejsze, posiada korzenie, które mają ogromne znaczenie w kuchni azjatyckiej. W kuchniach Dalekiego Wschodu wykorzystuje się wszystkie części kolendry - korzenie, łodygi (np. do past i zup), liście (do wszystkich dań) i nasiona (np. do curry). Liście kolendry charakteryzują się głębokim i świeżym aromatem, mają jednak bardzo delikatne olejki eteryczne, które zabija wysoka temperatura (dlatego świeżymi listkami posypujemy potrawy dopiero tuż przed podaniem!).

RozwińZwiń Opis

kraj pochodzenia

Tajlandia

waga 

200g

przechowywanie

przechowuj w lodówce, w szklance z wodą lub zawiniętą w ręcznik papierowy

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos rybny Oyster Brand 700 ml

Sos rybny Oyster Brand 700 ml

Kluczowy składnik kuchni tajskiej odpowiedzialny za smak umami.

 Gałka Muszkatołowa (Nutmegs) 100g TRS

Gałka Muszkatołowa (Nutmegs) 100g TRS

Gałka muszkatołowa ma słodki smak, jest dostępna mielona albo cała. Dodawana do pieczeni, ciast, ciastek, zup oraz gulaszu poprawia smak.

 Glony Konbu / Kombu / Dashima (Dried Kelp) 100g

Glony Konbu / Kombu / Dashima (Dried Kelp) 100g

Glony konbu / kombu - dodatek do bulionu dashi i zup miso.

 Kawior Tobikko Wasabi 50g [PRODUKT MROŻONY]

Kawior Tobikko Wasabi 50g [PRODUKT MROŻONY]

Pikantny dodatek do sushi

 Sos Sojowy Bezglutenowy | Tamari (たまり醤油) 1l Kikkoman

Sos Sojowy Bezglutenowy | Tamari (たまり醤油) 1l Kikkoman

Sos sojowy Tamari Kikkoman 1l BEZGLUTENOWY


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store