Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Mleko Kokosowe | Ka Ti 500ml Aroy-D

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    Aroy-D

13,90 zł

Opis produktu

Mleko Kokosowe Ka Ti (กะทิ) marki Aroy-D to w 100% naturalne mleko kokosowe, w którego skład wchodzi jedynie ekstrakt kokosowy (70%) i woda.

Mleko kokosowe uzyskuje się poprzez przetarcie (drugie tłoczenie) świeżego miąższu (bielma), najczęściej z wodą. O jakości mleka kokosowego decyduje zawartość tłuszczu.

Mleko kokosowe jest powszechnie używane w krajach azjatyckich, najczęściej jednak występuję w potrawach kuchni tajskiej - zupach (najbardziej popularna zupa Tom Khaa), daniach curry, sosach, marynatach.

Palma kokosowa zajmuje w kuchni tajskiej wyjątkowo szczególne miejsce. Z soków z pnia palm wytwarza się alkohole (arak), woda wypełniająca orzechy jest świetnym, orzeźwiającym napojem, masło kokosowe jest powszechnie stosowane do smażenia, śmietanka kokosowa to ekskluzywny składnik deserów, o wiórkach kokosowych chyba nie trzeba wspominać :)

Skład: ekstrakt kokosowy (70%), woda, emulgator: E435.

Kraj Pochodzenia: Wietnam
Pojemność: 500ml

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

Glony Wakame / Miyeok (Dried Wakame Seaweed) 50g

Wakame, 50 g.

 Czarna Fasola (sucha) 1kg

Czarna Fasola (sucha) 1kg

Fasola czarna to jedna z najpopularniejszych odmian fasoli uprawianych w Meksyku.

 Mąka z Ciecierzycy / Mąka Groszkowa (Gram Flour) | Besan 1kg TRS

Mąka z Ciecierzycy / Mąka Groszkowa (Gram Flour) | Besan 1kg TRS

Besan to w 100% zmielone suszone nasiona ciecierzycy. Niezbędna mąka w kuchni indyjskiej i wegańskiej.

 Ryż Fuji Sakura 500g

Ryż Fuji Sakura 500g

Japoński ryż do sushi odmiany Akita Komachi, wywodzącej się z najekskluzywniejszego gatunku japońskiego ryżu - Koshihikari.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store