Koreański Dip z Fermentowanej Soi i Pasty z Papryki | Ssamjang 500g Sempio
-
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
-
Producent:
Opis produktu
Ssamjang (쌈장) to koreański ostry dip postały z połączenia koreańskiej pasty z papryki chilli Gochujang oraz koreańskiej pasty z fermentowanej soi Doenjang (Dwenjang). Ten pikantny i jednocześnie słony sos idealnia uzupełnia koreańskiego grilla, ale też fantastycznie sprawdza się jako sos do maczania klasycznie zgrillowanych przysmaków, nadając im specyficznego, lekko orzechowego aromatu. Polecamy go również jako dip do warzyw i owoców (marchewki, ogórka, ananasa, papryki, mango czy jabłka) - to idealny pomysł na szybką przekąskę!
Skład: pasta sojowa 57% (soja, pszenica, sól, woda), syrop glukozowy, woda, przyprawy (pieprz czerwony, woda, sól, czosnek w proszku, cebula w proszku), alkohol, cukier brązowy, czosnek, ekstrakt z pszenicy, prażony sezam, olej czosnkowy, ekstrakt z imbiru
Kraj pochodzenia: Korea
Waga: 500g