Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Sos rybny Oyster Brand 200ml

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

5,50 zł

Opis produktu

Sos rybny to podstawowy i niezbędny składnik kuchni tajskiej i innych kuchni Azji Południowo-Wschodniej. 

Sos ten odpowiedzialny jest za smak umami w daniach kuchni tajskiej, soli potrawy i nadaje charakterystycznej głębi. Ma charakterystyczny intensywny zapach. 

W kuchni tajskiej sosu rybnego używa się praktycznie do wszystkich dań wytrawnych: zup, curry, sałatek, dań typu stir fry, dipów. 

Sos ten wytwarza się w procesie fermentacji. W pierwszym etapie zasypując ryby (sardele) lub krewetki solą, i pozostawiając je w beczkach na kilka miesięcy do roku. Po przefiltrowaniu otrzymuje się płyn (sos rybny pierwszej fermentacji) do którego dodaje się soli i wody i pozostawia do drugiej fermentacji na okres ok. 3 miesięcy.

RozwińZwiń Opis

skład

ekstrakt z sardeli 65%, woda, sól, cukier

kraj pochodzenia

Tajlandia

pojemność  

200ml

przechowywanie

przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu

Produkty powiązane

 Kaczka w Panang Curry z lychee - przepis + zestaw produktów

Kaczka w Panang Curry z lychee - przepis + zestaw produktów

Kaczka w tajskim curry Panang z owocami lychee

 Smażony makaron po tajsku - Yum Vun Sen - przepis + zestaw produktów

Smażony makaron po tajsku - Yum Vun Sen - przepis + zestaw produktów

Przepis na smażony makaron sojowy na sposób tajski.


Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Napój Jarritos Mango 370ml

Napój Jarritos Mango 370ml

Napój gazowany o smaku mango.

 Swańska Sól 40g

Swańska Sól 40g

Swańska Sól to mieszanka ziół oraz soli wydobywanej z gór Kaukazu. Mieszanka pochodzi z górzystego regionu Swanetii.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store