Kiełki Soi / Kiełki Fasoli Mung (Bean Sprouts) 330g Diamond
-
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
-
Producent:
Opis produktu
Kiełki fasoli mung, kiełki złotej fasoli, kiełki sojowe. Vigna radiata (Fasola Mung), pochodzi z Chin, gdzie uprawiano ją głównie dla zdrowych i pysznych kiełek.
Powszechnie stosowane w kuchni chińskiej, tajskiej, wietnamskiej, japońskiej, indyjskiej, koreańskiej, indonezyjskiej, są bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka oraz witamin A, B, C i E. Małe fasolki mung są jadalne, tak surowe, jak i gotowane czy smażone. Po wykiełkowaniu nazywamy je "kiełkami sojowymi", stąd też makaron z nich wyrabiany (makaron celofanowy, mung thread/bean vermicelli, dokładniej wytwarzany z mąki z fasolki mung) znany nam jest pod nazwą "makaron sojowy".
Kiełki sojowe znajdą swoje zastosowanie w zupach, daniach stir-fry, sajgonkach, jako garni, zblanszowane, smażone, surowe - znakomite w każdej postaci! Delikatnie chrupiące są świetnym uzupełnieniem potraw mięsnych, ale też wegetariańskich.
Skład: kiełki fasoli Mung, kwas cytrynowy, chlorek wapnia
Kraj pochodzenia: Chiny
Pojemność: 370ml
Waga: 330g