Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Mieszanka Przypraw w Kostce do Ostrego Japońskiego Curry (Golden Curry Hot) 100g S&B

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    S&B

16,50 zł

Opis produktu

Golden Curry Hot renomowanej marki S&B to ostra mieszanka przypraw do japońskiego curry. Przyprawa w formie zwartej kostki. 

Jedno opakowanie (100g) Golden Curry wystarcza do przygotowania 5-6 porcji curry. 

Choć dziś curry w Japonii traktowane jest jak jedno z najpopularniejszych dań narodowych to tradycja jego przygotowania ma dość krótką metrykę. Curry bowiem przywędrowało do Japoniii dopiero w 2. połowie XIX wieku wraz z Brytyjczykami (rządącymi wówczas w Indiach). W latach 60-tych XX wieku zyskało niezwyklą popularność, która do dziś nie słabnie. 


Sposób zastosowania: 
1. Pokroić w średnią kostkę 600g mięsa (np. mięso z kurczaka, wieprzowina, chuda wołowina, krewetki). 
2. Drobno posiekać dużą cebulę. 
3. Rozgrzać olej lub mało w woku lub na patelni.
4. Dodać na patelnię mięso wraz z cebulą - samżyć aż do zarumienienia (około 3-4 min.) 
5. Dodać świeże warzywa  np. marchew, seler naciowy, paprykę
6. Dodać około 2,5 szklanki wody i zagotować
7. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10min (wołowinę gotować dłużej aż do miękkości). 
8. Dodać na patelnię pokruszoną kostkę Golden Curry i mieszać dokładnie aż do rozpuszczenia. 
9. Gotować jeszcze 5 min, cały czas mieszając. 
10. Serwować z ryżem lub makaronem.

Skład: mąka pszenna, olej palmowy, olej rzepakowy, sól, cukier, curry w proszku (kurkuma, kolendra, kmin, kozieradka, pieprz, chilli, przyprawy) 6%, przyprawy, wzmacniacze smaku: E621, E627, E631, kwas jabłkowy.

Kraj pochodzenia: Japonia
Waga: 100g

RozwińZwiń Opis

skład

mąka pszenna, olej palmowy, olej rzepakowy, sól, curry w proszku 9,5% (kurkuma, kolendra, kmin, kozieradka, pieprz, papryka, przyprawy), cukier, wzmacniacze smaku: E621, E627, E631. barwnik: E150a. przyprawy (pieprz, chilli, czosnek, nasiona selera, nasiona gorczycy), regulator kwasowości: E296

kraj pochodzenia

Japonia 

waga/pojemność

100g

przechowywanie

przechowuj w suchym miejscu 

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Pasta do Madras Curry z Kurczakiem (Spice Paste for Indian Chicken Curry | Madras Curry) 50g AHG

Pasta do Madras Curry z Kurczakiem (Spice Paste for Indian Chicken Curry | Madras Curry) 50g AHG

Gotowa pasta do przyrządzania indyjskiego curry z kurczakiem - Madras Curry.

 Soba Makaron Gryczany (Soba Buckwheat Noodles) 300g A+

Soba Makaron Gryczany (Soba Buckwheat Noodles) 300g A+

Soba, 300 g (Korea) - makaron gryczany.

 Bambus Nitki (Bamboo Strips) 227g Twin Elephant

Bambus Nitki (Bamboo Strips) 227g Twin Elephant

Zamarynowane młode, świeże pędy bambusa (z tajskiego: Nor Mai) pokrojone w nitki. Do potraw najlepiej używać niemarynowanych i niekwaszonych (takich jak produkt tutaj prezentowany - pędy bambusa w wodzie). Przed użyciem należy je dokładnie opłukać pod bieżącą wodą.

 Mix Przypraw do Tajskiej Zupy Warzywno-Krewetowej Kaang Lieng (Kaang Lieng Seasoning Mix) 30g Lobo

Mix Przypraw do Tajskiej Zupy Warzywno-Krewetowej Kaang Lieng (Kaang Lieng Seasoning Mix) 30g Lobo

Mieszanka przypraw do przygotowania tradycyjnej, tajskiej zupy warzywno-krewetkowej Kaang Lieng / Kaeng Lieng.

 Pasta do Wietnamskiej Zupy Pho (Vietnamese Pho Noodle Soup) 50g AHG

Pasta do Wietnamskiej Zupy Pho (Vietnamese Pho Noodle Soup) 50g AHG

Pasta do Wietnamskiej Zupy Pho


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store