Brązowy Ryż do Sushi Akita Komachi (Brown Rice Japonica Short Grain) 1kg
Produkt archiwalny
Opis produktu
Brązowy Ryż do Sushi (Brown Rice Japonica Short Grain) to okrągłoziarnisty, kleisty ryż japoński (Oryza sativa japonica), odmiany Akita Komachi, wyselekcjonowanej w 1982 r., w Rolniczym Ośrodku Eksperymentalnym prefektury Akita. Około 2000 roku zyskał on dużą popularność w całej Japonii.
Jego wyjątkowe zalety - umiarkowana kleistość, sprężystość oraz dobrze utrzymywana wilgotność sprawiły, że ryż tej właśnie odmiany stał się najbardziej rekomendowanym do sushi.
Japoński brązowy ryż odmiany Akita Komachi to naturalny, niepolerowany ryż, z którego usunięto najbardziej zewnętrzną, niejadalną łupinę.
Jego wyjątkowe zalety - umiarkowana kleistość, sprężystość oraz dobrze utrzymywana wilgotność sprawiły, że ryż tej właśnie odmiany stał się najbardziej rekomendowanym do sushi.
Japoński brązowy ryż odmiany Akita Komachi to naturalny, niepolerowany ryż, z którego usunięto najbardziej zewnętrzną, niejadalną łupinę.
Kraj pochodzenia: Wietnam (uprawy), Japonia (producent)
Waga: 1kg
Waga: 1kg