Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Brązowy Ryż do Sushi Akita Komachi (Brown Rice Japonica Short Grain) 1kg

Produkt archiwalny

Opis produktu

Brązowy Ryż do Sushi (Brown Rice Japonica Short Grain) to okrągłoziarnisty, kleisty ryż japoński (Oryza sativa japonica), odmiany Akita Komachi, wyselekcjonowanej w 1982 r., w Rolniczym Ośrodku Eksperymentalnym prefektury Akita. Około 2000 roku zyskał on dużą popularność w całej Japonii.

Jego wyjątkowe zalety - umiarkowana kleistość, sprężystość oraz dobrze utrzymywana wilgotność sprawiły, że ryż tej właśnie odmiany stał się najbardziej rekomendowanym do sushi. 

Japoński brązowy ryż odmiany Akita Komachi to naturalny, niepolerowany ryż, z którego usunięto najbardziej zewnętrzną, niejadalną łupinę. 

Kraj pochodzenia: Wietnam (uprawy), Japonia (producent)
Waga: 1kg

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos Sojowy Niskosodowy | Genen 150 ml Kikkoman (dyspenser)

Sos Sojowy Niskosodowy | Genen 150 ml Kikkoman (dyspenser)

Tradycyjny sos sojowy o obniżonej ilości sodu, niezbędny w kuchni japońskiej

 Syrop Klonowy 250g Vertmont

Syrop Klonowy 250g Vertmont

Syrop klonowy bez cukru i konserwantów.

 Ogórki Marynowane Zielone (Green Pickles) | Ao Kappa Zuke (漬物青かっぱ) 1kg

Ogórki Marynowane Zielone (Green Pickles) | Ao Kappa Zuke (漬物青かっぱ) 1kg

Marynowany ogórek Ao Kappa Zuke (漬物青かっぱ) to rodzaj japońskich zielonych pikli przygotowanych na bazie ogórka.

 Kasztany Wodne Całe (Water Chestnuts) 227g Spring Happiness / Tijan Jun / Ryk

Kasztany Wodne Całe (Water Chestnuts) 227g Spring Happiness / Tijan Jun / Ryk

Kasztany wodne krojone to jadalne bulwy ponikła słodkiego, zwane także orzechami wodnymi.

 Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 400g Hikari [Korea]

Jasna Pasta Miso (White Miso Paste) | Miso Shiro 400g Hikari [Korea]

Miso Shiro - jasna pasta z fermentowanej soi, podstawa japońskiej zupy miso.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store