Kura-Dashi Cha / Jyukusei Cha| Dojrzewająca Japońska Zielona Herbata Wczesno-sezonowa 100g Maruka
-
Dostępność:
Jest – dostępne w Składzie Bananów
-
Producent:
Opis produktu
Kura-Dashi Cha to wyjątkowa wczesno-sezonowa japońska zielona herbata z liści najwyższej jakości. Swój wyjątkowy smak Kura-Dashi Cha zawczęcza procesowi około półrocznego dojrzewania w magazynach (Kura).
Napar Kura-Dashi Cha charakteryzuje wyjątkowa głębia smaku i łagodny smak, opisywany jako świeży z nutą słodyczy.
Proces przygotowywania herbaty Kura-Dashi Cha zapoczątkował szogun Tokugawa Ieyasu (okres Edo 1603-1868). Zgodnie z jego zaleceniami, do Kura-Dashi Cha zbierane są pierwsze w roku liście herbaty, które następnie umieszczane są w specjalnych pojemnikach i przechowywane, aby nabrały głębi smaku.
Herbata Kura-Dashi Cha określana bywa także kojuku lub jukusei („dojrzała”).
Obecnie Kura-Dashi Cha / Jokusei Cha produktowana jest w Shojuen.
Sposób przygotowania:
Zaparzamy wodą o temp. 70-80°C na ok. 1 min.
zalecana ilość - 1 łyżeczka na filiżankę (120ml) [UWAGA! mniejsza ilość pozwoli uzyskać delikatniejszy napar]
Kraj pochodzenia: Japonia
Waga: 100g
Producent: Maruka (Shouju-en Co Ltd.)