Ocet Ryżowy 0,5l Mitsukan [Idealny Do Sushi]
-
Dostępność:
2-3 dni
-
Producent:
Opis produktu
Niezbędny składnik do przygotowania zaprawy do sushi. Zmieszany w odpowiednich proporcjach z cukrem i solą, nadaje ryżowi odpowiedni, lekko kwaśno-słodki smak.
Przyprawa równie często używana w kuchni azjatyckiej, jak sos sojowy. Produkowany jest z fermentowanego ryżu kleistego i wina ryżowego. Jego o wiele łagodniejszy od zwykłego octu spirytusowego smak z lekką nutką ryżu sprawia, iż używany jest bezpośrednio do potraw i sosów jako przyprawa. Stosowany do marynowania jarzyn, ryb, owoców morza, duszonych potraw i makaronów oraz przyrządzania dań słodko-kwaśnych.
Pojemność: 0,5 l.
Waga wraz z opakowaniem: 0,79 Kg
Otrzymano z ryżu, kukurydzy, pszenicy i drożdży.
Produkt ekonomiczny
**************************************************************
Kursy Sushi!!!
Jesteś sushi maniakiem?
Ucz się "kręcić" od najlepszych... ucz się "kręcić" po japońsku!
Trzy stopnie wtajemniczenia - podstawowy, zaawansowany, kazari sushi. - kliknij tutaj