Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Kardamon Czarny (Large Black Cardamom) | Moti Elaichi 50g TRS

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

  • Producent:

    TRS

13,80 zł

Opis produktu

Kardamon znany był już w starożytnym Egipcie, używano go jako dodatek do perfum. W dzikiej postaci rośnie na Wybrzeżu Malabarskim, a uprawiany jest w Indiach i na Cejlonie. Nasiona Kardamonu zawierają ok. 9% olejku kardamonowego, który nadaje im ostry, korzenny zapach i smak. Dodawany do kawy lub herbaty potęguje smak, oraz wzmacnia ich działanie pobudzające. Jego czarne nasiona dodane do ryżu wydzielają, wspaniały smak i aromat. Należy uważać, żeby nie dodać go zbyt dużo.

W 1959 roku Mr Suterwalla wyruszył w podróż dookoła świata w poszukiwaniu etnicznych przypraw. W efekcie jego osobistej pasji i zaangażowania powstała firma TRS, która dziś jest jednym z największych na świecie producentem przypraw etnicznych. Produkty TRS są uznawane za jedne z najlepszych dzięki nieustannej kontroli dostawców, wyśrubowanym standardom kontroli jakości i bardzo dokładnemu czyszczeniu.

Kraj pochodzenia: Indie
Waga: 50g

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Sos Sojowy Słodki (Sweet Soy Sauce) 250ml Healthy Boy

Sos Sojowy Słodki (Sweet Soy Sauce) 250ml Healthy Boy

Sos sojowy słodki tajskiej marki Healthy Boy.

 Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Liście tajskiej limonki Kaffir 100g [PRODUKT MROŻONY]

Niezbędny składnik w kuchni tajskiej

 Pasta do Sosu do Czerwonego Kurczaka po Tajsku (Red Chicken Sauce Mix) 50g Lobo

Pasta do Sosu do Czerwonego Kurczaka po Tajsku (Red Chicken Sauce Mix) 50g Lobo

Pasta do sosu do tajskiego kurczaka.

 Kiełki Soi / Kiełki Fasoli Mung (Bean Sprouts) 330g Diamond <font color=”red”> tymczasowo niedostępny</font>

Kiełki Soi / Kiełki Fasoli Mung (Bean Sprouts) 330g Diamond tymczasowo niedostępny

Powszechnie stosowane w kuchni chińskiej, tajskiej, wietnamskiej, japońskiej, indyjskiej, koreańskiej, indonezyjskiej, są bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka oraz witamin A, B, C i E. Małe fasolki mung są jadalne, tak surowe, jak i gotowane czy smażone. Po wykiełkowaniu nazywamy je "kiełkami sojowymi".


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store