Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Asafetyda Asafoetida Asafetida | Hing 50g Vandevi

  • Dostępność:

    Jest – dostępne w Składzie Bananów

9,50 zł

Opis produktu

Asafetyda (hin. hing, ang. asafoetida lub stinking gum, niem. Stinkasant) przyprawa niezbędna w kuchni indyjskiej. Ta gumo-żywica ma charakterystyczny, silny zapach,  zbliżony do cebuli lub czosnku. Pomimo swoich dość odpychających nazw (w Polsce nazywana czarcim łajnem lub smrodzieńcem) nadaje potrawom indyjskim wspaniały aromat. Co istotne, po dodaniu do potrawy mocny zapach zanika, pozostawiając po sobie unikalny indyjski smak. Asafetidę poleca się do potraw ciężkostrawnych, szczególnie z roślin strączkowych. W Indiach spożywają ja osoby, które z przyczyn religijnych nie używają cebuli lub czosnku.

 
Asaofetida ma też właściwości lecznicze, charakteryzuje się właściwościami uspokajającymi, jest też doskonała dla osób mających problemy z układem pokarmowym, a to dzięki swojej znikomej agresywności w stosunku do bakterii jelitowych. Jest doskonała na wzdęcia.

Skład: mąka ryżowa, guma arabska, asafoetida, kurkuma, mąka pszenna.

Waga: 50g.

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Makaron Ryżowy 5mm 400g

Makaron Ryżowy 5mm 400g

Makaron ryżowy idealny do Pho

 Wasabi w Proszku | Kona Wasabi 30g S&B [Idealny do Sushi]

Wasabi w Proszku | Kona Wasabi 30g S&B [Idealny do Sushi]

S&B Kona Wasabi, 30 g - chrzan japoński.

 Żelki Brzoskwiniowe | Gummy Candy PEACH 107g Kasugai

Żelki Brzoskwiniowe | Gummy Candy PEACH 107g Kasugai

Żelki o smaku brzoskwini 107g

 Galangal korzeń świeży 50g

Galangal korzeń świeży 50g

Niezbędny składnik do tajskiej zupy Tom Kha

 Neri  Wasabi pasta 43 g - tuba - Do Sushi

Neri Wasabi pasta 43 g - tuba - Do Sushi

Neri Wasabi, 43 g, pasta - chrzan japoński.


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store