Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

Asatsuyu | Herbata Japońska Poranna Rosa (Naturalna Gyokuro) 100g Maruka

  • Dostępność:

    3-5 dni

  • Producent:

    Maruka

69,90 zł

Opis produktu

Herbata japońska Asatsuyu to naturalna Gyokuro przeznaczona do picia po jedzeniu, przez Japończyków ceniona głównie na specjalne okazje (herbatą Gyokuro częstuje się zaproszonego gościa).
 
Proces produkcji tej wyjątkowej japońskiej herbaty cechują określone wymogi dotyczące dojrzewania i zawiązywania się pączków. W tym okresie krzewy przeznaczone na Asatsuyu powinny być niemal całkowicie zacienione. Herbatę Asatsuyu (Poranna Rosa) cechuje zwiększona ilość chlorofilu i kofeiny.

Głęboki brylantynowo-zielony napar Gyokuro Asatsuyu ceniony jest za delikatny aromat i wyjątkowy, wyrafinowany smak z delikatną nutą słodyczy.

Kraj pochodzenia: Japonia
Waga: 100g 
Producent: Maruka (Shouju-en Co Ltd.)


RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Brązowa Gorczyca (Mustard Seeds Brown) 100g TRS

Brązowa Gorczyca (Mustard Seeds Brown) 100g TRS

Brązowa gorczyca często nazywana jest również czarną gorczycą. Jest głównym składnikiem musztard, marynat, wędlin, maseł ziołowych, a także surówek. W kuchni indyjskiej mieloną wykorzystuje się do przygotowania chytneyów oraz sosów. W smaku jest pikana oraz ostra.

 Kmin Rzymski Mielony (Cumin Powder) | Jerra Powder 100g TRS

Kmin Rzymski Mielony (Cumin Powder) | Jerra Powder 100g TRS

Doskonałej jakości przyprawa, znanej na całym świecie firmy TRS.

 Galangal korzeń świeży 50g

Galangal korzeń świeży 50g

Niezbędny składnik do tajskiej zupy Tom Kha

 Tykwa Marynowana Kanpyo | Ajizuke Nikanpyo 100g

Tykwa Marynowana Kanpyo | Ajizuke Nikanpyo 100g

Marynowane w słodkim sosie paseczki tykwy, idealne do sushi


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store